Tid for bryllup

Vi vil gifte oss i kirken - hvordan går vi fram?

Kontakt kirkekontoret i din menighet (Nedre Eiker / Mjøndalen), og avtal tid og sted for vielsen.
et kan lønne seg å være tidlig ute. Spesielt rundt St. Hans kan det være mange andre også som har lyst til å gifte seg...

Papirer som skal fylles ut og leveres Folkeregisteret:

• Forlovererklæring
  • Erklæring fra brudefolkene
  • Meldingsskjema for navneendring

Du finner link til aktuelle skjema for utfylling her.

Papirene fylles ut og sendes Folkeregisteret tidligst fire måneder og senest én måned før vielsen.

Ca én måned før vielsen må brudeparet ta kontakt med presten for å avtale en vigselssamtale. I denne samtalen planlegger dere i fellesskap vigselsseremonien, blir litt kjent, og har mulighet til å samtale om ekteskapets gleder og utfordringer.

MERK:
Hverken før eller etter en vigsel er det tillat å servere alkohol på kirketrappen eller på kirkens område.
Ved bruk av limousiner/store biler, må disse ikke være lengre enn 6 m pga kirkens begrensede uteareal.

Hvor mye koster vielsen?
Det tas ikke betaling hvis en eller begge brudefolkene er medlem av Den norske kirke. Dette er uavhengig av bostedsadresse.
For spørsmål, kontakt kirkekontoret.

Ved borgelig inngått ekteskap er ekteparet velkommen til å motta kirkelig velsignelse. Ritualet for denne ligner på vielsen, med unntak av løftene, som en i så tilfelle har gitt hverandre før seremonien i kirken.

Nyttig informasjon:

Veien til ekteskapet - steg for steg  (info fra Folkeregisteret)

Slik foregår vigselen

Eksempel på program til vielsen

Andre nettsider som gir nyttig informasjon:

www.orkdalsmenighetene.no/vigsel

(her kan du bl.a. høre ulike bryllupsmarsjer.)

Gullkorn fra barnemunn:
"Det tar lang tid å bli gift i kirken. Først skal man gå opp, så skal man knele på prekestolen, og så skal man si ja. Etterpå skal man snu seg og gå nedover veldig sakte, helt til man har kommet seg i sikkerhet utenfor døra igjen." Guro, 6 år.